Постоянна подкрепа

Прочит: Яков 2:14-18

 

„Според дарбата, която всеки е приел, служете с нея един на друг като добри настойници на многообразната Божия благодат.“

(1 Петр. 4:10)

 

Бях в шок, когато на двайсетгодишна възраст животът ми се преобърна заради сериозно нараняване на долната част на гърба. Няколко месеца бях прикована на легло, без да мога да изпълнявам ежедневните си дейности – готвене, чистене, пазаруване, работа. Можех само да се измия.

Но в това време Бог ми показа, че Тялото Христово може да обедини вярата и делата в служението на хората. Без да съм ги молила, различни хора от църквата започнаха да ме посещават, да ми готвят, да помагат с покупките, с градината, с почистването. Те ме караха за прегледи, говореха с мен и се молехме заедно. Месеци след месеци – няколко години – различни братя и сестри ми помагаха във физическите, социалните и духовните ми нужди.

Ние често се впускаме да помогнем на болни хора, но скоро се връщаме към ежедневието си, мислейки, че повече няма нужда от нашата помощ. Някои хора наистина се възстановяват бързо, но други са зависими от своите ближни в продължение на години. Може би това е нещо, което трябва да се стремим да правим за братята и сестрите от своето църковно семейство.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за тези, които с радост посрещат нуждите на другите. Помогни ни да проявяваме вярата си на дело, като служим на нуждаещите се. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да помогна на някой, който се нуждае от дългосрочна грижа?

Брауниън Уинч (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ НУЖДАЯТ ОТ ДЪЛГОСРОЧНА ПОМОЩ.