Преди, сега и утре

Прочит: Деяния 12:6-17

 

„Затова ви казвам: Всичко, каквото поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне.“

(Марк 11:24)

 

Когато съпругата ми беше приета в болница след инсулт, една група от църквата изработи одеяло за нея, на което бяха бродирани думите от Марк 11:24. Като прочетох стиха, се изпълних с надежда. Заедно с приятелите и хората от църквата непрестанно се молех за възстановяването на моята съпруга. Тя почина след седем седмици и това ме порази. Изгубих не само нея, но и надеждата да получа отговор на молитвите си. Сякаш се бях провалил. Мислех, че ако съм бил по-уверен, Бога е щял да ѝ помогне.

Години наред се борих с този стих, със смесицата на времената в него. Вярвам, че молитвата може да променя, но откъсът от главата ни казва, че молитвите ни не са само за бъдещето. Молитвата ни подготвя за Божията воля днес. Получаваме увереност, като гледаме колко верен е бил Бог в миналото. Като апостолите в Деяния 12, понякога не виждаме веднага отговорите на своите молитви.

Още скърбя за загубата на моята съпруга, но бавно започвам да ценя необикновените начини, по които Бог отговаря на моите молитви – толкова чудно, че не винаги успявам да ги разбера. Но съм приел, че Той не се нуждае от моето разбиране, а от това да се доверя напълно на Неговата безкрайна любов.

 

Молитва: Господи, помогни ни да видим как си ни водил преди и ни дай вяра, за да Ти се доверим за своето бъдеще, без значение какво се случва сега. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво Бог е направил за мен?

Бил Кърклин (Индиана, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ ЛЮБИМ ЧОВЕК.