През лабиринта

Прочит: Матей 11:25-30

 

„Исус му каза: Аз съм пътят и истината, и животът…“

(Йоан 14:6)

 

Камъните под краката ми бяха влажни, когато влязох в лабиринта в широката градина. Беше ветровито и по земята имаше роса. Молех се, докато слушах песента на птиците. Когато ми се стори, че се приближавам към центъра, неочаквано се отклоних в страничен коридор. Започнах да се питам ще стигна ли изобщо края, но както и в живота, пътят ни не винаги е праволинеен. Тайната в преминаването през молитвен лабиринт е да се отпуснеш и да забавиш темпото, да почувстваш водителството на Божия Дух. Тогава ще откриеш пътя към центъра, преминавайки през размисъл и истински мир.

Ценността на това преживяване, както и на всяко пътуване във вярата, не е толкова да намериш Бога, а да крачиш заедно с Него от началото до края. Докато правех стъпка след стъпка, си представях как Исус въври до мен, приканвайки ме да поема Неговото бреме, което е леко, и да продължа напред. Какво успокояващо послание отнесох със себе си в своя забързан делник!

Никой от нас не знае накъде го води животът, но нека се доверим Исус – нашият Спасител и приятел – да ни води. Той е пътят.

 

Молитва: Исусе, приемаме Твоето бреме. Помагай ни да ходим заедно с Теб в пътя. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато пътят пред мен е объркващ, мога да се доверя Исус да ме води.

Ейприл Макинтайър (Англия)

 

Да се молим за: СВЕЩЕНИЦИТЕ, КОИТО ПЛАНИРАТ БОГОСЛУЖЕНИЯ ПО ВРЕМЕ НА ПОСТА.