През очите на мама и татко

Прочит: Изход 4:10-17

 

„И така, иди; и Аз ще бъда с устата ти и ще те науча какво да говориш.“

(Изход 4:12)

 

И двамата ми родители бяха глухи през по-голямата част от живота си. Нито единият не беше роден така – бяха изгубили слуха си заради заболяване. С проблем като този те полагаха много усилия и преминаха през множество предизвикателства, за да бъдат щастливи. Но посрещаха всичко смело и никога не позволяваха глухотата да им попречи да продължат.

Въпреки че не чуваха, мама и татко имаха силно зрение и бяха много наблюдателни. Можеха да влязат в стаята, да излязат и да изброят в детайли всичко, което са видели в нея. Когато срещнеха някого, разчитаха емоциите му по изражението и жестовете и можеха с точност да определят какъв е човекът, без да имат нужда да го чуват.

Бог ни познава и ни осигурява всичко, от което се нуждаем. Мойсей не беше добър в говоренето, но Бог го направи водач.

Често си мисля за своите родители, когато се чувствам неспособен или неподготвен. Това, което им липсваше, Господ им осигуряваше по други начини. Дори в най-тежките изпитания Той ще ни даде всичко необходимо.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за Твоя дар на благодат. Ти си ни създал уникални и ще ни дадеш всичко, което ни е необходимо, ако търсим Твоята воля в живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще приема с благодарност всичко, което ми подарява Бог.

Браян Фостър (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ СЛУХА СИ.