Преоткрит дар

Прочит: 1 Петр. 4:8-11

 

„Всяко дадено добро и всеки съвършен дар е от горе и слиза от Отца на светлините, у Когото няма изменение или сянка от промяна.“

(Яков 1:17)

 

След една седмица лежане вкъщи заради операция на глезена приятелите от църквата ме попитаха искам ли да излезем на обяд. Въпреки че се придвижвах със скутер, приех. Когато излязох, зимният вятър ме удари в лицето. Сякаш никога не бях усещал свеж въздух. Почувствах се прекрасно. В онзи ден верните ми приятели ми помогнаха да открия дар, за който бях забравил.

Всеки ден е дар от Бога, но колко често спираме, за да се замислим за това? Свикнали сме да приемаме малките, повтарящи се преживявания като даденост, докато не ги изгубим. Понякога трудностите, като счупен глезен, ни помагат да се замислим за ежедневните Божи благословения. Операцията ми беше моментно неразположение, но чрез добротата си моите приятели отвориха очите ми за дарове, които бях спрял да ценя. Всеки ден за мен е ново поемане на въздух за Бога – време, в което да се радвам на Неговите съвършени дарове.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за всеки нов ден с всичко, което той ни носи, и ни прощавай, когато не го ценим достатъчно. В името на Исус, Който ни даде най-големия дар. Амин.

 

Мисъл за деня: За кой момент на радост ще благодаря на Бога днес?

Робърт К. Ейбъл (Мериленд, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ.