Прибежище

Прочит: Матей 11:28-30

 

„Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“

(Матей 11:28)

 

Имало е моменти в живота ми, когато съм се чувствал смазан, изпълнен с тревога, твърде критичен към всичко и отчаян. Уча, работя и съм доброволец в едно младежко служение – понякога нямам никакво време за себе си. Искам да дам най-доброто, но напрежението ме убива. Често се питам дали съм достатъчно добър.

Един ден седях в стаята си преди лекции и сякаш не намирах сили да тръгна. Неочаквано почувствах, че Бог ме насърчава да се моля. Започнах да Му разказвам какво мисля, как се чувствам и защо съм отчаян. Тежестта, която ме притискаше, изчезна, когато Господ ми напомни, че има място, на което мога да се чувствам сигурен и да съм искрен. В молитвата имам прибежище, когато съм отчаян, сигурно място, когато всичко наоколо се руши.

Имаме Бог, Който е истински загрижен за нас. Когато нещата не вървят, можем да си припомним, че Исус не иска да се справяме с всичко сами. Можем да прехвърлим товара си на Него, а Той ще ни даде мира, от който се нуждаем.

 

Молитва: Исусе, помогни ни да предадем тежкия си товар на Тебе. Благодарим Ти, че ни възстановяваш, когато сме отчаяни. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще възложа товара си на Бога, Който винаги е готов да ми помогне.

Нейтън Кокс (Тексас, САЩ)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ.