Пригответе пътя

Прочит: Матей 3:1-12

 

„Глас на един, който вика: Пригответе в пустинята пътя за Господа, направете в безводното място прав път за нашия Бог.“

(Исая 40:3)

 

Обичам да се катеря, затова с радост приех да се включа в почистването на един планински терен наблизо. Не беше лесно да се стигне до него. Трябваше да се движим бавно, защото няколко пъти се изкачвахме и слизахме по стръмнините, освен това прекосихме няколко потока. А с инструментите, които носехме, беше още по-трудно. За радост, водачът ни беше приготвил въжета, с които си помагахме, като ги връзвахме на по-здравите дървета.

След дълга борба с клони и други препятствия стигнахме до върха, откъдето се откриваше невероятна гледка към езерото. Благодарение на нас и други ще могат да ѝ се радват, защото направихме пътека.

Докато работех, се сетих за думите „Пригответе пътя за Господа“. Припомних си как Йоан Кръстител приготви пътя за Господа и как Исус подготви учениците Си да разпространят Благата вест. Всяко поколение християни приготвя пътя на следващото. Библията, молитвата и помощта на братята и сестрите ни водят в това духовно пътуване. С тези инструменти ще сме добре подготвени да разказваме на хората за Исус.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за верните християни, които разпространяват евангелието толкова години. Води ни и ние да приготвяме пътя за тези, които идват след нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Как се подготвям да разказвам за Христос днес?

Кейти Бюнс (Мисури, САЩ)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ.