Приемане

 

Прочит: Исус Навин 2:8-15, 21

 

„Понеже Бог не гледа на лице.“

(Римляни 2:11)

 

„Тя не е като нас“ – каза жената, докато чистехме църковната кухня. Аз се усмихнах и ѝ отговорих: „Това не е ли прекрасно?“. Тя тръгна, без да каже нищо повече.

Когато отваряме вратите на църквите си и сърцата си, трябва да сме готови за хора, които „не са като нас“. Ако ги посрещнем с приемане, а не само от толерантност, ще получим възможността да преживеем нещо хубаво. Новите хора, различните, носят разнообразие в музиката, в модата и дори в менюто за църковния обяд.

Когато моята сестра в Христос изрази недоволството си от някой, който беше различен от нея, се запитах така ли израилтянките приеха Раав. Дали я смятаха за недостойна поради нещата, които беше правила? Дали се мислеха за по-достойни в изпълнението на Божия план?

Историята с Раав е един прекрасен пример за това как един чужд човек може да получи любов и приемане, защото Бог обича всички. Като Негови последователи християните са призовани да приемат всички хора. Нека днес погледнем към всеки човек с любов. Нека толерантността стане истинско приемане, за да се научим да обичаме.

 

Молитва: Боже, давай ни отворени сърца, умове и очи, за да виждаме колко прекрасно е да сме различни. Нека се доверим на Твоята творческа сила. Амин.

 

Мисъл за деня: Кого Бог иска да приема в своето общество?

Кимбърли Райс Смит (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НЕ Е КАТО НАС.