Приятна изненада

Прочит: Матей 22:34-40

 

„Но той, понеже искаше да оправдае себе си, каза на Исус: А кой е моят ближен?“

(Лука 10:29)

 

Валеше силен дъжд и водата носеше кал от фермата на близкия хълм направо в моя двор. Не познавах собствениците и се питах дали ще решат проблема, или ще се наложи да се справя сама. Прекарах една цяла нощ, премисляйки всякакви сценарии, докато Библията и Божият глас ми напомниха, че не бива да се тревожа.

Рано на другия ден дъждът не беше спрял, но съседите се обадиха, за да ми кажат, че са разбрали за проблема и са повикали специалист, който да го разреши. Освен това обещаха да поправят щетите. Това ме успокои. Видях Божието действие – молитвите ми получиха отговор. Очаквах конфликт, но Бог беше приготвил мирно разрешение. Сега с тези хора се радваме на прекрасно приятелство.

Замислих се колко възможности съм пропуснала заради лоши думи. Благодарна съм за примера на моите съседи. Искам и аз да давам такива примери. Нека в този жесток свят всички да бъдем инструменти на Божия мир.

 

Молитва: Небесни Отче, помагай ни да не забравяме, че представляваме Теб. Нека Святият Ти Дух ни води, за да действаш чрез нас по невероятни начини. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: В какво мога да съм пример за добър ближен и да нося мир?

Сузан Ренфро (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: СВОИТЕ БЛИЖНИ.