Проект в развитие

Прочит: Откровение 3:15-16

 

„Каква полза, братя мои, ако някой казва, че има вяра, а няма дела? Може ли такава вяра да го спаси?“

(Яков 2:14)

 

Докато прибирах приборите днес, се загледах в един от тях, който е от силикон и е нещо средно между шпатула и лъжица. За мен този кухненски инструмент не е ефективен, защото не е нито едно от двете.

Това ме накара да се замисля за случаите, в които съм посредствен християнин. Аз съм проект в развитие, нищо че вече съм станал християнин. Понякога се паля и прилагам вярата си на дело, в други случаи действам половинчато. Без да крача уверено в нито един път, губя посоката. Работата, проблемите и тревогите ме разсейват от основната цел – да обичам Бога и хората.

Веднъж чух, че любовта е избор, който правим всеки ден, за да не я изгубим. С вярата е същото. Трябва да я избираме всеки ден. Когато отново посегнем към нея, тя променя разбиранията и поведението ни. Ние растем и се развиваме. Ако животът ни не се променя в резултат от вярата, ще отпаднем от нея. Както казва Яков: „Виждате, че чрез дела се оправдава човек, а не само чрез вяра“ (Яков 2:24). Не бива да забравяме – всеки ден трябва да избираме Бога и да Му показваме, че Го обичаме.

 

Молитва: Господи на любовта, помагай ни, когато станем посредствени. Давай ни необходимото, за да проявяваме вярата си на дело и да показваме любовта си към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да избера Бога днес?

Ким Коратски (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ГОТВАЧИТЕ.