Пролетни цветя

Прочит: Песен на песните 2:10-13

 

„Не си спомняйте предишните неща, нито мислете за древните събития. Ето, Аз ще направя нещо ново; сега ще се появи; няма ли да внимавате в него?“

(Исая 43:18-19)

 

В един пролетен ден преди много години отидох в църквата, за да поговоря с Исус. Когато слязох от колата, видях една цветна леха, пълна с бурени. Това ме ядоса. Толкова съм се грижила за църквата и не можех да повярвам, че останалите са зарязали градината с идеята, че ще се погрижа и за това.

Влязох в църквата и настроението ми се промени, но когато излязох отново, бурените върнаха гнева ми. Тогава си припомних накъде и за какво съм тръгнала. Трябваше да говоря с Исус! Влязох вътре и посветих времето си на това. Когато си тръгнах, вече не се дразнех от непочистената градина, а се радвах на прекрасните теменужки.

Замислих се колко често пренебрегвам Божието красиво творение. Толкова е лесно. Времето, което прекарах с Бога въпреки лошото настроение, ми напомни, че Исус е като пролетта. Както растенията се развиват на слънчева светлина, връзката ни с Него ни помага да растем. Когато черпим живителни сили от Бога, виждаме красотата в света.

 

Молитва: Господи Исусе, отваряй очите и сърцата ни за всички нови неща, които ни очакват по пътя с Тебе. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато по пътя ми има бурени, ще търся цветята, които Бог твори.

Джери Грийн (Западна Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: ГРАДИНАРИТЕ.