Промяна

Прочит: Битие 1:20-23

 

„… да се облечете в новия човек, създаден по образа на Бога в правда и святост на истината.“

(Ефесяни 4:24)

 

Когато дъщеря ми беше на четири години, ни дадоха една какавида в стъклен буркан. Аз ѝ обясних, че ще видим как гъсеница се превръща в красива пеперуда. Наблюдавахме я внимателно, защото крилцата ѝ скоро започнаха да се забелязват.

Един ден видяхме, че тя е наполовина преобразена! С радост изнесохме буркана навън. Тя се освободи от пашкула и започна да се поклаща неуверено. Направи няколко опита да полети, но се връщаше на земята. Тогава дъщеря ми каза: „Направи нещо, мамо!“. Но ето че пеперудата се почувства стабилна и полетя.

Замислих се как и ние, хората, изглеждаме така, когато преминаваме през важни промени – преместване в ново жилище, ново училище, работа. Може да се чувстваме несигурни и да ни е трудно да се приспособим. Но ако продължим да полагаме усилия, ще дойде времето, в което ще се почувстваме добре при новите обстоятелства.

Бог е велик творец, Който ни говори чрез Своето творение. Мога да погледна в миналото си и да открия моменти, когато съм била като онази пеперуда. Но с Божията помощ съм преодолявала трудностите и съм преминавала успешно през промените.

 

Молитва: Велики Боже, благодарим Ти, че си с нас, когато преминаваме през трудности и промени. Амин.

 

Мисъл за деня: Макар че промените може да са трудни, Бог ни дава сили да се справим.

Торпи Скинър (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОЯТ ВАЖНИ ПРОМЕНИ.