Прошка

Прошка

Прочит: Колосяни 3:12-14

 

„… изповядайте един на друг греховете си и се молете един за друг, за да оздравеете…“

(Яков 5:16)

 

„Прощавам ти“ – когато чух тези думи, от плещите ми падна товар. Бях се обадил на дългогодишен приятел, за да му призная нещо лошо, което бях направил спрямо него пред 51 години. Бях признал грешката си пред Бога, но не и пред своя приятел. Чаках толкова години, защото ме беше срам от това, което бях направил. Знаех, че е християнин, и отговорът му не ме изненада. Ако си бях признал още преди време, сигурно нямаше да нося тази ужасна вина.

Библията ни казва да изповядваме греховете си пред Бога и един пред друг. Първото е много по-лесно. Той ни обещава да ни прости. С хората нямаме такава сигурност. Но вярвам, че сме призовани да признаваме вината си и пред хората, за да бъдат и двете страни изцерени. Благодарен съм за Божията прошка и за прошката от хората, които съм наранил.

 

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти, че ни прощаваш, когато искрено се покайваме. Благодарим ти и за прошката, която получаваме от хората. Помогни на всички нас да продължим към пълнотата, към която ни призоваваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Кого трябва да помоля за прошка днес?

Боб Алдерсън (Оклахома, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ВИНА.