Първи адвент

Прочит: Псалм 143:7-10

 

„Господ, твой Бог, е сред теб – Силният, Който ще те спаси; ще се развесели за теб с радост, ще се успокои в любовта Си, ще се весели за теб с песни.“

(Софония 3:17)

 

Коледните празници са любимото ми време от годината и ги очаквам с нетърпение. Но преди много години посрещнах тези дни с чувство за празнота. През есента се бяхме разделили с мъжа, когото обичах и за когото планирах да се омъжа. Изведнъж животът ми изгуби смисъл.

През тази година прекарах празниците вкъщи с овдовелия си баща. В един късен декемврийски ден погледнах през прозореца – мрачното време отразяваше чувствата ми. Обърнах се и видях календара, на който татко си отбелязваше ангажиментите. Беше записал информацията за полета ми в деня, когато пристигнах. Под нея пишеше: „Лиза си идва. Щастие, щастие!“.

Тази любов ме докосна. Как можех да се чувствам празна, при положение че нося толкова радост на баща си? Освен това си припомних, че имам небесен Баща, Който също ме обича и се радва за мен, дори повече от земния. Знаех, че тази любов ще ме превежда и през предстоящите изпитания. Сега, десетилетия по-късно, мога да заявя, че Божията любов никога не ме е изоставяла.

 

Молитва: Милостиви Господи, благодарим Ти за неугасващата Ти любов, която е котва в нашия живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог като любящ баща се радва за мен.

Лиза Стакпол (Уисконсин, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ОТХВЪРЛЕНИ.