Пътят към изцелението

Прочит: Йеремия 31:1-6

 

„Господ ми се яви отдавна и каза: Наистина те възлюбих с вечна любов; затова продължих да показвам милост към теб.“

(Йеремия 31:3)

 

Преди 17 години преживях голяма промяна в мисленето и осъзнах, че Бог ме обича. Няколко десетилетия се бях молила Той да ме избави от хранителното ми разстройство и депресията. Те бяха нанесли огромни щети върху взаимоотношенията ми с хората и се чувствах, сякаш Бог ме е изоставил. Молех се: „Господи, аз съм пълно разочарование за другите и дори за самата себе си. Занапред ще се съсредоточа върху Твоята любов към мен“. Когато се чух да говоря за любовта на Бога, нещо в мен се обърна. Много силно почувствах, че небесният ми Баща ме обича и винаги е бил до мен. Знаех, че Той никога не би се отказал от мен. Вече не мислех, че нарочно ме подлага на изпитания, а усещах Неговата доброта.

В този ден започна бавната промяна към емоционална стабилност. Изцелението дойде с правилното лечение и най-вече – с повечето време, което прекарвах с Бога в молитва и четене на Библията.

Радвам се, че започнах да се променям навреме. Макар че ситуацията изглеждаше сериозна, се научих да се доверявам на Божията любов и да търся помощ от Него.

 

Молитва: Господи, обгради ни със Своята милост и ни изпълни с надежда. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов има силата да ме избави от безнадеждността.

Шерил Болт (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СТРАДАТ ОТ ХРАНИТЕЛНИ РАЗСТРОЙСТВА.