Разпознаване

Прочит: Йоан 13:31-35

 

„… да се обичате един друг; както Аз ви възлюбих, така и вие да се обичате един друг. По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако имате любов помежду си.“

(Йоан 13:34-35)

 

Когато бях малък, майка ми почина и баба и дядо ме осиновиха. Баба много ме подкрепяше в училище и във всичко останало, което вършех. Тя ме обичаше истински. Винаги бяхме заедно и хората бяха свикнали да ни виждат така. Когато видеха само единия от нас, питаха къде е другият.

Оттогава направих лоши неща и сега съм в затвора. Баба почина преди няколко години. Самият аз нямам посетители, но работя като фотограф в двора, където затворниците се виждат със своите близки. Когато дойде някое семейство, аз го свързвам със затворника, когото посещава. Понякога, като видя за първи път близките на някого, забелязвам същите черти в тях и се сещам чии роднини са.

Питам се дали хората разбират, че сме християни. Когато ни видят, разпознават ли Христос в нас? Библията ни казва, че това може да стане, ако имаме любов помежду си.

 

Молитва: Исусе, помогни ни да Те отразяваме във всичко, което правим. Нека хората да виждат Теб в нашия живот всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Животът ми свидетелства ли за вярата ми в Христос?

Никълъс Патерсън (Флорида, САЩ)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО СА РАЗДЕЛЕНИ.