Разрови се

Прочит: Псалм 139:1-12

„Изпитай ме, Боже, и познай сърцето ми; опитай ме и разбери мислите ми; и виж дали има в мен оскърбителен път; и ме води по вечния път.“
(Псалм 139:23-24)

Един ден съпругът ми ме попита дали не съм виждала тефтера му. Казах му да провери под възглавницата на любимия си стол, където често изчезват разни неща. Той отвърна, че вече е проверил, но аз реших да опитам отново, в случай че тефтерът е паднал по-дълбоко. Когато вдигнах възглавницата, видях трохи. Разрових се още и извадих празна торбичка, стари носни кърпи, списания и най-накрая – тефтера.
Претърсването на стола ми напомни, че трябва да проверявам сърцето и живота си. На външен вид столът изглеждаше чист. Трябваше да поразровя, за да открия всичко това отдолу. По същия начин хората могат да ме гледат и да не виждат грешните мисли и постъпки, които тая. Псалмистът моли Бога да го изпита и да познае мислите и сърцето му. Трябва и аз да позволя на Божията светлина да освети всяко кътче от моето сърце. Бог ще ми помогне да изчистя всичко, което го замърсява.

Молитва: Боже, благодарим Ти за вечната Твоя любов. Изпитвай сърцето и живота ни и ни помогни винаги да сме Ти покорни. Амин.

Мисъл за деня: Божията светлина може да освети дори най-мрачните кътчета от моя живот.
Карол Харисън (Канада)

Да се молим за: БЛАГОДАРНОСТ ЗА БОЖИЯТА ЛЮБОВ.