Роза или картоф?

Прочит: 1 Коринтяни 2:6-10

 

„А според както е писано: „Каквото око не е видяло и ухо не е чуло, и на човешко сърце не е идвало, всичко това е приготвил Бог за тези, които Го обичат“. А на вас Бог откри това чрез Духа…“

(1 Коринтяни 2:9-10)

 

Инструкцията за необичайния градински проект беше повече от проста. Сложих стъблото от роза в един картоф, зарових го в пръст в една саксия и го покрих с изрязана пластмасова бутилка. Според описанието след няколко месеца щях да се радвам на красива роза. Цяла зима го поливах, но през май трябваше да се примиря, че растението е умряло. Представете си изненадата ми, когато видях зелено стъбло в картофа!

Библията разказва за много изненадващи случки, които са били резултат от следване на Божите инструкции. Самуил отиде да помаже нов цар на Израил и откри, че Божият избор е Давид – момче, което беше най-малко от няколко братя (1 Царе 16). Петър намери монета в устата на риба (Матей 17:24-27). Павел очакваше да проповядва във Витиния, но отиде в Македония (Деяния 16:7-10). Тези и още много истории ни говорят, че Бог ни изненадва. Не можем да си представим всичко, което Той ни е приготвил – в този свят и във вечността.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за всичко, което си приготвил за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато тръгна с вяра, Божите планове могат да ме изненадат.

Линда Хамилтън (Колорадо, САЩ)

 

Да се молим: ДА ПРИЕМЕМ С ГОТОВНОСТ БОЖИТЕ ИЗНЕНАДИ.