Сила и мир

Прочит: 2 Коринтяни 12:2-10

 

„… Той ми каза: Доволно ти е Моята благодат; защото силата Ми в немощ се показва съвършена. И така, с преголяма радост по-добре ще се похваля с немощите си, за да почива на мен Христовата сила.“

(2 Коринтяни 12:9)

 

В петък, на 28 юли 2017 г. със съпругата ми Лайза чухме шокиращите думи на доктора: „Мисля, че имаш амиотрофична латерална склероза“. Не помня много от реакциите си, но помня, че погледнах към нея и осъзнах, че животът ни ще се промени напълно. Допълнителните изследвания потвърдиха диагнозата – смъртоносна болест без известно лечение. Обикновено пациентите преживяват от две до пет години след поставянето ѝ.

Седмици наред се опитвахме да свикнем с мисълта за неизвестното, но в едно бях сигурен – Бог беше с мен и работеше чрез мен! Когато споделихме новината със семейството, приятелите и църквата, получихме огромната им любов – думи, прегръдки, картички, посещения. Освен това имах мир, „който никой ум не може да схване“ (Филипяни 4:6-7). Както казва апостол Павел в днешния стих, опитвам се в слабостта си да се оставя в Божите ръце, а Бог ще извърши Своето. Когато приятели и роднини ми кажат, че се молят за мен и за семейството ми, само казвам: „Благодаря“ и добавям: „Бог се радва на вашите молитви!“.

 

Молитва: Небесни Отче, когато се изправим пред изпитания, които ни изглеждат непреодолими, благодарим Ти, че ни обичаш, че си милостив и ни даваш смелост, надежда и неочакван мир. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме обича и е до мен във всяка ситуация.

Джон Уесли „Уес“ Секстън (Южна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, БОЛНИ ОТ АМИОТРОФИЧНА ЛАТЕРАЛНА СКРЕЛОЗА.

 

18