Следвай Бога

Прочит: Йеремия 17:7-8

 

„Благословен да бъде онзи човек, който уповава на Господа и чието упование е Господ.“

(Йеремия 17:7)

 

За да отпразнуваме 11-годишнината от сватбата си, със съпруга ми отидохме на уроци по спортни танци – нещо, което винаги сме искали да направим. Преди да научим стъпките на фокстрота, валса и меренгето, инструкторът ни показа позициите на тялото. Каза ни как да държим ръцете си и ни посъветва да си представим, че сме глътнали дръжка на метла и затова можем да стоим само изправени. Аз трябваше да отпусна ръката си в ръката на съпруга си, за да може той свободно да ме води. Когато се опитвах да поведа, бъркахме стъпките и се губехме в ритъма.

Запомних съветите на инструктора, защото те се отнасят и до други сфери от живота. Колко пъти пускаме Божията ръка в опит да насочваме сами своите стъпки? Колко пъти се оттегляме от Него, мислейки, че най-добре знаем в каква посока да поемем? Но Той не ни оставя и винаги е готов да ни поведе, ако се доверим на любящата Му грижа. А никой не може да ни води по-сигурно от Бога.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че винаги си готов да ни насочиш в правия път, когато се отклоним. Помагай ни да се доверяваме на Твоето водителство всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Винаги мога да се доверя на Бога да ръководи моите стъпки.

Джесика Дътън (Мейн, САЩ)

 

Да се молим за: ПОВЕЧЕ ВЯРА В БОГА.