Слънце след дъжда

Прочит: Псалм 34:1-8

 

„Господ е близо до онези, които са със съкрушено сърце, и спасява онези, които са с разкаян дух.“

(Псалм 34:18)

 

През април 2008 година синът ни Ник, който беше тийнейджър, се самоуби. Той беше много обичан от нашето голямо семейство, както и от своите приятели. Внезапната загуба ни шокира и изпълни сърцата ни с ужас, гняв и скръб. Как можа да се случи това, как Бог го позволи? Докато търсех отговор в Библията, прочетох Псалм 34. Стих 18 ми даде увереност, че колкото и да е тежко, Бог ще се погрижи за нас.

Прогнозата за деня на погребението беше почти 100 % вероятност за дъжд. Аз се помолих с една кратка молитва: „Боже, имам нужда от синьо небе и слънце, за да погреба сина си“. На сутринта небето се беше намръщило, но докато стигнем до гроба, то се изясни и изгря слънце. Остана ясно и слънчево до края на деня. В дните след погребението бяхме заобиколени от роднини и приятели, които се грижеха за нас – още един знак за Божията милост.

Бог не отговори на всичките ми мъчителни въпроси, но беше до мен, показвайки ми Своето величие, милост и грижа. Ние винаги ще скърбим за своя син, но ще продължим да живеем с надежда и увереност в Божията любов. Един ден ще бъдем с Ник във вечността.

 

Молитва: Отче, когато сме изпълнени със скръб, благодарим Ти за Твоето обещание никога да не ни изоставиш. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията любов ще ни помага в най-трудните моменти.

Стивън Фриймън (Вирджиния, САЩ)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ НЯКОГО ЗАРАДИ САМОУБИЙСТВО.