Списък с благословения

Прочит: Псалм 61:1-8

 

„Но Ти, Господи, си щит около мен, Слава моя и Този, Който възвисява главата ми.“

(Псалм 3:3)

 

С жена ми страдахме от продължителни заболявания, които ни изтощаваха физически и финансово и сякаш никога нямаше да ни оставят. Това постоянно напрежение ни правеше раздразнителни. Но не спирахме да четем библейски истории, особено за живота на Давид. Той също страдаше, но никога не изгуби надежда в Бога. Ние решихме да сторим същото.

Съставихме си „списък с благословения“ и го закачихме на хладилника. В него включихме всички хубави неща, които имаме, независимо колко са малки. Когато направихме това, започнахме да осъзнаваме колко много благословения ни е подарявал Бог. Имаше за какво да благодарим, но трябваше да го видим, вместо да гледаме към това, което нямаме.

Все още преминаваме през трудности и без съмнение ще преминаваме и в бъдеще, но списъкът с благословения още е на хладилника и с жена ми продължаваме да го допълваме. Открили сме, че в свят на болести благодарността е добро лекарство.

 

Молитва: Небесни Отче, нека никога не забравяме, че когато толкова неща в живота се объркват, Ти винаги си готов да ни привдигнеш и да ни направиш отново цялостни. Амин.

 

Мисъл за деня: Благодарното сърце помни Божите благословения.

Марк Картър (Орегон, САЩ)

 

Да се молим за: БЛАГОДАРНИ СЪРЦА.