Сподели радостта ми

Прочит: Лука 15:8-10

 

„Радвайте се с онези, които се радват; плачете с онези, които плачат.“

(Римляни 12:15)

 

Жената от притчата за изгубената драхма беше толкова щастлива, че я е намерила, че не можеше да не сподели със своите приятелки. Разбирам я много добре. Когато спечелих попечителството над децата си, се преместих в нов град и започнах нова работа, за да правя това, което обичам. Исках да се радвам на новото начало.

Когато започнах да си търся църква, всички проповеди, които слушах, бяха за това, че Христос ни утешава и църквата е мястото, където можем да намерим мир. Знаех това, но ми се искаше да чуя и че църквата се радва на моето щастие. Беше малко притеснително да търся споделяне на радостта, а да получавам само състрадание. Когато един пастор каза, че Бог се интересува от радостите и от скърбите ни, реших да остана в тази църква.

В живота ми е имало много тъжни моменти, но имах нужда да знам, че Бог и църквата се радват заедно с мен. Реших да стана по-чувствителен към другите, за да може, когато някой страда, да му състрадавам, а когато се радва, да се радвам с него. Когато обръщаме внимание на чувствата на другите, можем да изградим общество, в което хората си помагат при всякакви ситуации. Всички имаме нужда да знаем, че не сме сами, независимо какво се случва.

 

Молитва: Господи, Ти си ни създал, за да бъдем заедно. Помогни ни да се радваме с тези, които се радват, както скърбим с тези, които скърбят. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да се радвам заедно с някого днес?

Томас Блантън (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ РАДВАТ.