Сухи кости

Прочит: Йезекиил 37:1-14

 

„Така казва Господ Йехова на тези кости: Ето, ще направя да влезе във вас дух и ще оживеете…“

(Йезекиил 37:5)

 

Докато се борех с депресията преди известно време, нямах никакво желание да общувам с Бога. В продължение на няколко месеца живях в непроницаема мъгла. Сутрешните молитви бяха истинска мъка, трудно издържах проповедите, а служението ми тежеше. Никога не съм очаквала да премина през толкова труден период. Когато се чувствах най-зле, попитах Бога: „Как позволяваш това да ми се случи?“.

Един ден поисках да почета от Библията и отворих на Йезекиил. „Сине човешки, могат ли да оживеят тези кости?“ Когато прочетох тези думи, веднага почувствах, че съм в същото състояние като пророка. Гледах сухите кости на моя живот и се питах дали могат да оживеят. Извиках към Бога: „Костите ми са сухи, надеждата – изгубена, не мога повече!“.

Продължих да чета за труса, който е предизвикало събирането на костите от пророчеството на Йезекиил. Накрая те се изпълват с дух и оживяват. Не можех да спра сълзите си. Когато прочетох тази история, почувствах Божия оживотворяващ Дух. Надеждата, която смятах за изгубена, разцъфна отново от думите на Неговото слово. Отново бях уверена, че Господ винаги ще е до мен. Дори когато сме изгубили надежда, Той знае през какво преминаваме и може да ни оживотвори.

 

Молитва: Боже, говори ни в долината на мрака и оживотвори сухите кости. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато преминаваме през духовна суша, нека търсим Божията оживотворяваща сила.

Пиюми Капугеекияна (Шри Ланка)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СТРАДА ОТ ДЕПРЕСИЯ.