Сърце, изпълнено с радост

Прочит: Евреи 12:1-3

 

„… нека отхвърлим всяко бреме и греха, който лесно ни оплита, и с търпение нека тичаме на очертаното пред нас поприще, като насочваме своя взор към Исус, Начинателя и Завършителя на нашата вяра, Който заради предстоящата Нему радост издържа кръст…“

(Евреи 12:1-2)

 

Скоро гледах интересно предаване, в което консултант съветва хората как да се отърват от ненужните вещи и да почистят дома си. Целта е в дома да се запазят само вещи, които носят радост. Той обсъжда всяка вещ със собствениците и ако тя ги радва, я запазват, ако не – я изхвърлят. Хубаво е да видиш радостта в очите на тези хора, когато всичко ненужно е изхвърлено.

Това ме накара да се замисля за всичко ненужно, което пазя в сърцето си – реплика, казана преди години, която не забравям, разочарование от пропусната възможност, негодувание към някого. Вярвам, че Бог иска да се освободя от всичко това. Какво би станало, ако всички решим да се отървем от спомени, постъпки или мисли, които не носят радост в живота ни?

Както виждаме в Евреи 12:1-3, можем да сторим всичко това, като гледаме към Христовия пример. Той беше предаден и измъчван, но Библията ни казва, че заради предстоящата радост издържа кръста. Радостта ни дава сили да тичаме на очертаното пред нас поприще и да издържим на изпитанията.

 

Молитва: Господи, покажи ни нещата, които не носят радост в сърцата ни, и ни помогни да се освободим от тях. Помогни ни да тичаме на очертаното пред нас поприще с радост и постоянство. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се освободя от всичко ненужно, за да служа по-добре на Бога.

Шели Марола (Австралия)

 

Да се молим: ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ СЪБРАНОТО НЕГОДУВАНИЕ.