С поглед към Исус

Прочит: Псалм 23:1-6

 

„… нека тичаме на очертаното пред нас поприще, като насочваме своя взор към Исус, Начинателя и Завършителя на нашата вяра…“

(Евреи 12:1-2)

 

Когато започнах шофьорски курс, имах навика да гледам към земята пред колата. Всяко камъче, клечка и дупка предизвикваха реакция. Завивах ту в една посока, ту в друга, за да избегна въпросните пречки. Накрая инструкторът ме накара да спра и ми даде много ценен съвет. Каза ми да се фокусирам върху хоризонта и да карам направо. Той ми обясни, че когато гледам напред, ще управлявам автомобила по-добре и в същото време ще имам поглед над цялата картина.

Тази техника не само подобри шофирането ми, но и ми помогна духовно. Житейският ни път е изпълнен с опасности и разклонения. Но е важно да държим погледа си напред – към Исус, Който ще ни помогне да преминем през всичко. Той е господар на тишината и на бурята и ще ни напътства във вярната посока. Духовната дисциплина на молитвата, размишляването над Божието слово и участието в богослуженията ще ни държат фокусирани върху Христос, Който ни води към пълноценен живот.

 

Молитва: Боже, помагай ни да не отклоняваме погледа си от Твоите пътища. Води ни всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще насоча мислите си към Исус.

Джеймс Стюърт (Илинойс, САЩ)

 

Да се молим за: ИНСТРУКТОРИТЕ.