Там, където трябва да бъда

Прочит: Ефесяни 3:8-20

 

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

(Йеремия 29:11)

 

Когато се оженихме, с мъжа ми имахме четири котки, които свободно излизаха навън. Преместихме се в нов дом и трябваше да ги държим един месец в странична постройка, докато свикнат с новото място. Котките трудно се разделят с познатата атмосфера на дома. Всеки път, когато отварях вратата към помещението, където бяха те, затварях бързо, за да не избягат. Но един ден една от тях – Мъфин, се изплъзна. Когато тръгнах след нея, тя влезе в едни храсти и започна да мяука в знак на протест. Аз ѝ казах: „Мъфин, знам, че не разбираш, но засега трябва да живееш в онази постройка“.

По-късно трябваше да сменя работното си място и при напускането започнах да се оплаквам на Бога. В най-тежкия момент си спомних това, което бях казала на Мъфин, и почувствах, че съм там, където Той иска да бъда.

Често не можем да разберем Божия план за нас. Оплакваме се, пазарим се и се опитваме да избягаме. Но Неговите цели не са като нашите. Може да е трудно, но ако вярваме, че Господ е с нас, ще сме уверени, че Той „може да направи несравнимо повече, отколкото искаме или мислим“.

 

Молитва: Боже, помогни ни да вярваме, че Ти знаеш къде трябва да бъдем. Давай ни търпение, за да следваме Твоя план. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да сме уверени, че Бог е с нас, където и да се намираме.

Нанси Домбек (Охайо, САЩ)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРЕМЕСТВА В НОВО ЖИЛИЩЕ.