Творецът

Прочит: Псалм 8:1-9

 

„Достоен си, Господи наш  и Боже наш, да приемеш слава, почит и сила; защото Ти си създал всичко и поради Твоята воля всичко е съществувало и е било създадено.“

(Откровение 4:11)

 

Невероятният мащаб и детайлността на сътворението ме убеждават, че има Бог. Четох, че ако разстоянието между Земята и Слънцето беше лист хартия, разстоянието от единия до другия край на нашата галактика би се равнявало на куп листове, висок около 499 километра. А какво да кажем за сложното устройство на човешкото тяло: дължината на всичките ни кръвоносни съдове е около 96 560 километра, а окото е направено от повече от два милиона подвижни части!

Учените се опитват да обяснят творението и е интересно да се запознаеш с различните теории. Но за мен важният въпрос не е „Как?“, а „Защо?“. Ясен отговор откриваме в Библията. Бог създаде света, за да показва Неговата слава. Създаде и нас по Своя образ, за да се радваме на творението и да Го прославяме.

Какъв подарък е да се наслаждаваш на спиращата дъха красота на Божието творение! Нека отделим време и размислим върху невероятния свят, в който живеем, и да прославим всемогъщия Творец.

 

Молитва: Създателю, благодарим Ти за любовта, която прояви в Своето творение, както и че ни позволи да сме част от него. Нека Те прославим. Амин.

 

Мисъл за деня: Как откривам Бог в творението?

Джон Баун (Минесота, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ТВОРЕНИЕТО.