Трети адвент

Прочит: Матей 1:18-23

 

„Ето, девицата ще зачене и ще роди син; и ще го нарекат Емануил“, което значи: Бог с нас…“

(Матей 1:23)

 

Само 14 дни преди Рождество баща ни почина. За нашето семейство празникът никога повече няма да е същият. Докато всички празнуват, събират се на семейни вечери и си разменят подаръци, аз се питам как отново ще преживеем рождествена радост. Като гледам искрящата елха, очите ми се пълнят със сълзи. Смъртта на татко беше шок за нас. Мъката не може да се опише с думи. Спомените ми за него са много ясни, но те не помагат. Когато колеги и приятели ме питат как съм, не мога просто да кажа „Добре“. Отговарям само, че продължавам да се държа за Бога.

Въпреки тъгата няма да спра да празнувам Рождество Христово. Все пак името Емануил означава „Бог с нас“. Исус е изпитал човешката скръб и вярвам, че точно заради това присъствието Му ми носи мир. Макар тъгата да продължава дълго, знам, че не съм сама, защото Бог е съвсем близо. Изгубих земния си баща, но небесният ще продължи да се грижи за мен – на това Рождество и всеки ден от живота ми.

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти за мира, който ни даваш, и за уверението, че си с нас в трудните моменти. Утешавай всички, които скърбят в навечерието на празника. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато сме най-отчаяни, Бог е най-близо.

Карън Тарин (Филипини)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СКЪРБЯТ НА ПРАЗНИКА.