Търпение и доверие

Прочит: Колосяни 3:12-17

 

„За предпочитане е свършването на работата, отколкото започването ѝ; по-добър е търпеливият, отколкото високомерният.“

(Еклисиаст 7:8)

 

Реновирането на къща може да е забавно занимание, но и голямо изпитание на търпението. Съпругът ми има опит като дърводелец, затова може да се справи с повечето неща. Аз не съм професионален декоратор, но знам какво искам. Понякога неговото виждане и моите скици се разминават. Той дава всичко от себе си, за да осъществи моята идея, но в някои случаи, докато гледам неговата работа, се питам дали наистина ме разбира. Когато обаче видя резултата, всичко е както трябва. Макар да е трудно, се опитвам да се доверявам повече.

„Доверявай се повече и бъди търпелива“ е добро мото и за други страни от моя живот. Често вземам грешни решения, които не съответстват на Божите намерения. Но Той е търпелив и добър. Той ме обича и ми прощава. Открила съм, че когато се доверя на Неговата воля, е по-лесно да запазя търпение. Трябва да вярвам и да изчакам, за да видя Неговите велики дела.

 

Молитва: Боже, Ти знаеш нашата слабост и желанието ни да подредим всичко. Учи ни да сме търпеливи и да се доверяваме на Теб за всичко в живота си. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се опитам да се успокоя и да се доверя на Бога.

Глайнис М. Белек (Канада)

 

Да се молим за: СЪПРУЗИТЕ.