Четвърти адвент

Прочит: Матей 5:14-16

 

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“

(Псалм 119:105)

 

С жена ми, както и с помощта на децата и внуците всяка година избираме жива коледна елха. Жена ми я украсява с децата и се справят чудесно. Но преди да започнат да слагат фигурките, аз запалвам лампичките.

Миналата година мястото, където сложихме елхата, беше доста мрачно. Докато поставях лампичките, тя се осветяваше все по-ярко. Когато стигнах до звездата на върха, цялата засия.

Докато гледах как всяка светлина осветява различна част от елхата, си помислих, че ние, християните, сме призовани да осветяваме мястото, където се намираме. Бог не призовава един човек, който да освети целия свят. Всеки трябва да носи светлина до хората, които среща. Можем да показваме милост, вместо да се държим грубо, можем да правим комплименти, вместо да се оплакваме. Ако постъпваме така, хората ще виждат в нас Исус и Божията светлина ще осветява всяко кътче в този свят.

 

Молитва: Небесни Отче, помогни ни да осветим деня на някого с Твоята любов, като му кажем нещо насърчително, проявим доброта или просто му се усмихнем. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да съм Божията светлина за някой, чийто свят е мрачен.

Патрик Бумър (Индиана, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ОТГЛЕЖДАТ КОЛЕДНИ ДРЪВЧЕТА.