Щедрост

Щедрост

Прочит: Марк 10:17-22

 

„Не забравяйте гостоприемството; понеже чрез него някои, без да знаят, са приели на гости ангели.“

(Евреи 13:2)

 

Част от планините Озарк в Арканзас са сред най-бедните райони в САЩ. Въпреки това хората, които живеят там, са пример за щедрост. Като дете участвах в благотворителен сладък базар, който се провеждаше там. Тези базари се посещаваха от стотици хора, които носеха различни видове пай и бяха готови да похарчат по 100 долара за един. Традицията е жива и днес.

Съседката ни Флора казваше: „Споделяй и ще получиш в изобилие“. Тя не се колебаеше да помогне на някого с храна, цвете или добра дума. Когато самата тя преживя трагедия, получи нашата любов и щедрост.

Бог изпраща в живота ни хора, които ни помагат да изпълним Неговата воля. Когато бях малък, хората в нашия край, както и моите родители, ме научиха колко важно е да се грижим един за друг. Днес жена ми ми напомня да спирам и да се оглеждам за някого в нужда. Тя има способността да вижда нуждите на хората, които аз не забелязвам. Благодарен съм, че намира възможности да споделя с тях благословенията, които ни е подарил Господ. Сега тя учи децата ни колко е дълбока истината, че „по-блажено е да дава човек, отколкото да получава“ (Деяния 20:35).

 

Молитва: Господи, молим Те, помогни ни днес да видим нуждаещите се хора, на които можем да помогнем, и ни дай желание да го сторим. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще споделя своите благословения с някого.

Нийл Мейс (Арканзас, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ.