Прочит: Исая 41:9-10

„… не бой се, защото Аз съм с теб…“
(Исая 41:10)

Години наред криех страха си от това хората да разберат, че със семейството ми сме били бездомни. Отхвърлянето, което съм преживяла в онова време, беше толкова силно, че не исках да чувствам такава болка отново. Децата ми молеха своите приятели да дойдат, за да играят заедно, но аз не разрешавах, защото някой от родителите можеше да види, че живеем в кола, или да ме запомни как стоя на улицата с табела, на която пише, че имаме нужда от храна. Страхът ме сковаваше, бях безпомощна. Мечтаех за нормален живот и приятелства, но не можех да понеса мисълта, че тайната ни ще излезе наяве.
Един ден седях на последния ред в църквата, за да мога да изляза бързо след службата. Тогава един човек се изправи пред събранието, за да разкаже своята история за битката с алкохола и дрогата. Той сподели пред всички, че Исус го е спасил и е променил напълно живота му.
Осъзнах, че на този човек никак не му е лесно да каже всичко това, но имаме Исус на наша страна, затова не бива да се страхуваме. Докато слушах неговите думи: „Не съм сам, Исус е с мен“, моят страх започна да се стопява. Две седмици по-късно споделих своята история с църквата. Хората не ме отхвърлиха и не започнаха да ми обръщат гръб. Напротив – открих любовта и приемането в Божието семейство.

Молитва: Отче, благодарим Ти, че винаги си с нас, че ни даваш вяра, която е по-силна от страховете ни. Амин.

Мисъл за деня: Вярата в Бога може да пребори всички страхове.
Джуди Айщет (Оклахома)

Да се молим за: СЕМЕЙСТВА, КОИТО СА БЕЗДОМНИ.

Остави коментар

Live Reply