Ние сме Божи

Прочит: Псалм 147:1-9

„Изцелява съкрушените в сърце и превързва скърбите им.“
(Псалм 147:3)

Докато чаках началото на неделното богослужение, отворих Библията си и в нея открих няколко погребални картички със снимки на хора, които съм познавала и които вече са при Христос: синът на нашия пастор, наш съсед, една млада жена, която беше изгубила битката с рака, по-малката ми сестра, която почина в съня си, 36-годишната ми племенница, която си отиде внезапно от сърдечен удар, както и 98-годишна жена от църквата, която нямаше търпение да отиде при Бога.
Слушах тихата музика от пианото и почувствах необходимост да се помоля за всички тези хора, които вече не са между нас, а са се преселили в небесния си дом. Помолих се за техните семейства, потънали в скръб след тяхната загуба. Помолих Бог да ми даде разбиране и Му благодарих. Почувствах се сигурна и спокойна в присъствието на възкръсналия Христос.
Колко успокояващо е да знаем, че Бог чува нашите молитви, утешава ни в скръбните моменти и никога не ни изоставя – както в живота, така и в смъртта!

Молитва: Небесни Утешителю, благодарим Ти за Твоята благодат, която ни привдига, когато се чувстваме изгубени и безпомощни. Нека живеем така, че и другите да открият в Теб утеха за себе си. Амин.

Мисъл за деня: Никога не съм сам – Бог е с мен!
Глинис Белек (Онтарио, Канада)

Да се молим за: ХОРАТА ОТ МОЯТА ЦЪРКВА, КОИТО СА ПОЧИНАЛИ ПРЕЗ ТАЗИ ГОДИНА.

Остави коментар

Live Reply