24/7

Прочит: Римляни 8:31-39

 

„Понеже съм уверен, че нито смърт, нито живот, нито ангели, нито власти, нито сегашното, нито бъдещето, нито сили, нито височина, нито дълбочина, нито кое и да било друго създание ще може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус, нашия Господ.“

                                                                                   (Римляни 8:38-39)

 

Един приятел ме попита: „Разбрал ли си нещо за Исус, което не си очаквал?“. След като се замислих за момент, му отговорих, че преди да повярвам, си представях Бог като някой, към когото се обръщаш, когато си в голяма беда. Смятах, че не е нужно да прекалявам с молитвите, защото мога да стана досаден. Предполагах, че моите молитви са доста по-незначителни от тези на по-опитните християни. Общо взето, представях си общуването с Бога като нещо, което трябва да се осъществява според онези инструкции на обществени места: „Използвай само в спешен случай“.

През годините се опитвам да раста във вярата и в резултат на това перспективата ми е коренно променена. Сега съм убеден, че Бог иска да бъде част от живота ми 24 часа на ден, седем дни в седмицата. Ние сме сътворени, за да познаваме Твореца. Все още ми е трудно да проумея как Създателят на цялата вселена иска да общува именно с мен, но зная със сигурност, че Той ни обича безкрайно. Ние можем да отвърнем на тази любов чрез молитва, размишление върху Неговото слово и непрестанен стремеж да живеем богоугоден живот.

 

Молитва: Любящи Боже, ние сме щастливи, че сме създадени, за да Те познаваме. Помагай ни да търсим по-близки взаимоотношения с Теб всеки ден. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с нас и иска да общува с нас непрестанно.

Джон Баун (Минесота)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, НА КОГОТО МУ Е ТРУДНО ДА СЕ МОЛИ.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply