75 долара

Прочит: Филипяни 2:1-4

 

„Не правете нищо от партизанство или от тщеславие…“

(Филипяни 2:3)

 

Няколко дена след Рождество получих съобщение от любим магазин за 50 % намаление на стоките. Веднага започнах да изчислявам възможностите си. Можех да похарча точно 75 долара.

Припомних си, че само месец по-рано купих бельо, четки и пасти за зъби и лакомства за кутиите, които една организация изпраща на по-бедни деца от други страни.

Исус ни казва, че сиромасите винаги ще се намират сред нас (Марк 14:7) и трябва да се грижим за хората в нужда. Бездомните хора, които идват в моята църква, зависят от останалите за храна и покрив над главата и Бог много пъти ме е подтиквал да им помагам. Аз никога няма да изгубя това, което давам, затова никога не съжалявам за даденото.

Сега отново бях пред избор – да похарча за себе си 75 долара, или да помогна на някого с тях. Зададох си двата въпроса, които си задавам преди всяко пазаруване: нуждая ли се истински от това и ако не го купя, ще ми липсва ли.

Мисълта колко важно е за едно дете да има бельо или други необходими неща ме накара да даря тези пари на нуждаещите се. Това, което иска Бог от нас, е да помагаме на хората в нужда, като даваме от сърце.

 

Молитва: Напомняй ни, Боже, че поставянето на нуждите на другите пред нашите собствени е знак за любовта ни към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Ще се вслушвам в Божия подтик да помагам на хората в нужда.

Джудит Уилямс (Флорида)

 

Да се молим за: РОЖДЕСТВЕНИТЕ СЛУЖЕНИЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply