Ангели

Прочит: Евреи 13:1-3

 

„Не може добро дърво да дава лоши плодове или лошо дърво да дава добри плодове (…) И така, по плодовете им ще ги познаете.“

(Матей 7:18, 20)

 

Франк живее в палатка близо до летището. Той е 67-годишен бездомник, който не общува с никого, но и без това хората го отбягват. Аз правех същото, докато не се запознах с него и не разбрах, че има щедро сърце. Самият той се грижи за една бездомна жена, която живее близо до него, както и за нейната котка. Храни птичките и катериците, които вижда наоколо. Франк беше като ангелите, за които се говори в Евреи 13:2.

Лесно е да си направим прибързани заключения и да се отнесем с някого несправедливо. Склонни сме да съдим за хората външно, според техните дрехи, мястото, където живеят, начина, по който говорят. Но Исус ни казва, че можем да познаваме хората по „плодовете“ им.

Принасянето на плодове изисква време. С времето можем да видим плодовете на Духа както в живота на другите, така и в собствения си живот. Апостол Павел ги изброява: „любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание“ (Галатяни 5:22-23).

Ако отделяме време, за да опознаваме хората, ще можем да видим добрите плодове в техния живот. А може и да срещнем ангели в човешки облик.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, за хората около нас, които ни благославят и правят живота ни истински прекрасен. Амин.

 

Мисъл за деня: Кои плодове на Духа трябва да култивирам в своя живот?

Чад Маккомас (Орегон)

 

Да се молим за: БЕЗДОМНИТЕ ХОРА.

 

Остави коментар

Live Reply