Аз, Библията и една змия

Прочит: Плачът на Йеремия 3:22-26

„Твоето слово е светилник за краката ми и виделина на пътеката ми.“
(Псалм 119:105)

Всяка сутрин през онова лято бяхме аз, Библията и една змия. Намирах се на 750 мили от дома, за да помагам в един летен лагер. Мястото беше прекрасно, но аз не спирах да се чувствам самотна. На външен вид бях идеалният лагерен помощник – коса, миришеща на хлор, подути от жегата крака и усмивка от сутрин до вечер. Но истината беше, че отчаяно исках да се прибера.
Когато се чувствах най-зле, Бог ме благославяше чрез един списък, който някой ми даде, преди да тръгна – 100 библейски стиха, които човек е добре да научи наизуст.
Всяка сутрин ставах преди лагерниците, внимателно прескачах броненосеца, който седеше пред прага, и отивах на едно и също място край езерото. Разгъвах листа, поздравявах змията, която се изтягаше на скалата пред мен, и отварях Библията. Никога не съм прекарвала по-спокойно и освежаващо време с Бога.
Често след това стиховете от списъка се връщаха в ума ми, премахваха тревогата, предпазваха ме от изкушения, водеха ме към решения, напомняха ми да се моля. Споменът за онези часове с Бога винаги ми е носил мир, който само нашият Господ може да даде.

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни срещаш днес и всеки ден. Нуждаем се от Теб повече, отколкото от храната и въздуха. Амин.

Мисъл за деня: Бог е добър към мен – винаги.
Мелиса Фъргюсън (Тенеси)

Да се молим за: МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО СА ДАЛЕЧ ОТ ДОМА.

Остави коментар

Live Reply