Аз съм християнин

Прочит: Матей 22:34-40

 

„… Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум (…) Да възлюбиш ближния си, както себе си.“

(Матей 22:37, 39)

 

Ето че най-сетне имах свой автомобил и можех да си залепя на задното стъкло от онези стикери под формата на риба, които означават „Аз съм християнин“. С времето осъзнах, че този стикер ме прави обект на по-специално наблюдение и изисква по-голяма отговорност. Постоянно трябваше да се питам какво виждат другите в мен – пример за добър християнин, или лицемер. Аз често не показвам любов към хората и не умея да си държа езика зад зъбите. И аз като апостол Павел мога да кажа: „Не зная какво правя; понеже не върша това, което искам, а онова, което мразя, него върша“ (Римляни 7:15).

Преди няколко години силна буря нанесе щети на колата и на стикера на задното ѝ стъкло. Рибата остана почти без опашка, но откакто тя не е толкова съвършена, сякаш съм по-спокойна. Всеки път, когато отварям багажника и виждам стикера, си напомням, че колкото по-несъвършена съм, толкова повече усилия полагам да се уподобявам на Христос. А не е ли това най-голямата ни цел?

 

Молитва:  Отче, когато пропуснем целта, връщай ни обратно в Своя път и ни помагай да водим и други при Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Какво хората разбират за Христос от моите дела?

Синди Лав (Тексас)

 

Да се молим: ДА СЕ ОПИТВАМЕ ДА БЪДЕМ ЦЯЛОСТНИ В ХРИСТИЯНСКИЯ СИ ЖИВОТ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply