Аз съм Онзи, Който съм

Прочит: Изход 3:10-15

 

„И Бог отвърна на Моисей: Аз съм Онзи, Който съм. Каза още: Така ще кажеш на израелтяните – Онзи, Който съм, ме изпрати при вас.“

                                                                                           (Изход 3:14)

 

Моя близка роднина наскоро преживя здравословен проблем, заради който остана неподвижна. Приятели и роднини се изреждаха да я питат какво се е случило и как се чувства. След объркването, което ѝ причини неочакваната диагноза, тя каза: „Нещата са такива, каквито са“.

Когато се изправим пред неочаквано изпитание, ние започваме да мислим как и защо това се случва. Но нека не забравяме, че Бог е Този, Който е. Той е вечносъществуващият, Този, Който винаги е до нас, независимо какво се случва. Когато се нуждаем от подкрепа, от съвет, от напътствие и утеха, Изворът на всичко това – Бог – ни казва: „Аз съм Онзи, Който съм“ (Изход 3:14). Макар на винаги да чувстваме Неговото присъствие, можем да сме сигурни, че Бог е с нас винаги.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги присъстваш в живота ни, че можем да Ти се доверим във всяка ситуация. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Ще се доверя на Бога, защото Той е винаги с мен.

Кристи Бейли (Илинойс)

 

Да се молим за: ЛЕКАРИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply