„Аз съм с теб, ще ти помогна“

Прочит: Исая 41:1-14

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

(Исая 41:10)

 

Сама в болничната стая, чаках сестрата да дойде и да ми каже как е минала операцията на майка ми. Животът ѝ, както и нашият, щеше да се промени. Преди да се прибере вкъщи, трябваше да изградим рампа, да променим обзавеждането, да купим инвалиден стол и да направим график за предстоящите прегледи. Тя трябваше отново да се учи да ходи. Всичко изглеждаше толкова трудно, а аз се чувствах отчаяна.

Ходех из стаята, повтаряйки си днешните думи от Исая. Твърденията „Аз съм с теб“ и „Ще ти помогна“ ми напомняха, че мога да разчитам на Бога. Не биваше да се страхувам. Не беше нужно да знам как всичко ще се нареди. Той щеше да ми даде сила и помощта, от която имах нужда. Неговата праведна десница щеше да се погрижи за всички нас.

От онзи ден минаха много години, но думите от Исая често идват в ума ми, когато съм в беда. Докато ги повтарях в болничната стая, те останаха в сърцето ми: „Аз съм с теб“, „Ще ти помогна“. Божието слово е истинно и силно. Ако го учим и запомняме, то винаги ще ни помага да намерим мир в обещанието на Бога да бъде с нас, особено във време на беда.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоята сила и обещанието Ти да бъдеш с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори когато Библията не е в ръцете ми, Божието слово може да е в сърцето ми.

Ребека Рут Уинант (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply