Бъдни вечер

Прочит: Исая 61:1-4

 

„А Бог на надеждата да ви изпълни с пълна радост и мир във вярата…“

                                                                       (Римляни 15:13)

 

Спомням си последната Бъдни вечер на мама. Прекарах деня с нея в болницата, но вечерта, вместо да отидем на църква, приятелите ми дойдоха при нас. Носеха китара и пяхме „Тиха нощ“. Мама, която не беше говорила с дни, започна да припява тихичко. Насърчени и утешени, ние продължихме с другите рождествени химни. Помня мира, който се беше изписал на лицето на мама, докато слушаше песните, възвестяващи Христовото идване.

Радостта от празника не е даденост. Това знаят добре тези, които в неговото навечерие губят свой близък човек. Празното място на масата носи неописуема болка, която не избледнява дълго време. Но смисълът на Рождеството може да ни донесе радост дори във времето на болка. Защото след скръбта идва радост.

Днес аз продължавам да се радвам на вестта за Христовото рождество, макар сърцето ми да се свива, когато погледна към креслото, на което мама сядаше всяка година на този ден.

Радостта идва с раждането на едно Дете и ще се върне отново с второто Христово идване. На Рождество ние празнуваме Христовото въплъщение, обещанието  възкръсналият Спасител да се върне отново и постоянното Негово присъствие в нашия живот.

 

Молитва: Ще бъдем утешени, когато тази временна скръб се обърне на радост в славата на Исус Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще празнувам присъствието на Христос в моя живот.

Мелани Гордън (Тенеси)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЗА ПРЪВ ПЪТ ПОСРЕЩАТ ПРАЗНИКА БЕЗ ЛЮБИМ БЛИЗЪК ЧОВЕК.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply