Прочит: 1 Тимот. 4:7-16

 

„Никой да не презира твоята младост; но бъди на вярващите пример в слово, в поведение, в любов, във вяра, в чистота.“

(1 Тимот. 4:12)

 

Когато синът ми беше в детската градина, започнах да му чета от „Духовна манна“ сутрин. Въпреки че винаги бързахме за градина и за работа, това беше прекрасно време с Исус за цялото ни семейство. Той беше малък и аз се притеснявах дали някои теми като смъртта, болестите и дори съмнението са подходящи за него, но в това време на проблеми и изпитания четенето на Библията и подготовката за преодоляване на трудностите с Божията помощ са много важни.

Когато чух, че синът ми търси справедливост и че дори е защитил едно от децата, с което другите не са се отнесли добре, се уверих, че благодатта на Бога е най-важното нещо в неговия живот. Като родител съм ставала свидетел на много негови радостни и тъжни моменти, но вярата винаги е била извор на насърчение за нашето семейство. Уверена съм, че когато се изправяме пред житейските бури, Господ ще е на наша страна, както четем в Исая 66:13: „Както някой, когото майка му утешава, така Аз ще ви утеша“.

 

Молитва: Боже, живеем в постоянно променящ се и несправедлив свят. Молим Те, давай ни сила. Бъди с нас и ни помагай да сме светлина за хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато отделям време за молитва и четене на Божието слово, силата ми се подновява.

Мелиса Ямагучи (Хаваи)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИТЕ.

 

 Цитати:


Последни новини

Завърши 69-та Годишна конференция

06.09.2021

От 2 до 5 септември в град Варна се проведе 69-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под ръководството на епископ Патрик Щрайф.  Тематичният ден беше посветен на възстановяването на практиката на методистките класове в местните църкви. Три беседи по темата предложи пастор Даниел Топалски.  По време на закритото си заседание […]

Прочети повече

Новини, От страната