Бъдеще и надежда

Прочит: Йеремия 29:11-13

 

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

                                                                     (Йеремия 29:11)

 

Дълги години работих с изгубени и проблемни младежи в Отдела за непълнолетни престъпници. Молила съм се за тях и съм имала възможност да посея семето на вярата в живота им. Надявам се един ден то да даде плод.

Няколко години след като се пенсионирах, получих писмо от млада жена, с която бях работила повече от десет години. Тя искаше да ми благодари за грижата ми към нея в онзи труден период и да ми разкаже как живее днес. Беше щастливо омъжена с две деца, християнка и работеше в клиника за лечение на СПИН. Освен това учеше в колеж.

Дойде време да се срещнем отново и аз я попитах как е постигнала толкова много, при положение че малко от младежите, с които съм работила, са се променили. Тя ми отговори просто: „Открих Бога“. В един момент решила да промени живота си, помолила Бог да й помогне и прочела следния стих: „Ще ми изявиш пътя на живота“ (Псалм 16:11).

Днес тя се чувства прекрасно благодарение на вярата си в Бога, съпруга си и църквата, в която служи.

Преди много години, когато срещнах това объркано момиче за първи път, само Бог е знаел, че един ден тя ще бъде мое насърчение.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни водиш, когато най-много се нуждаем от водителство. Благодарим, че отваряш сърцата ни, за да Те следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Как мога да помогна на някого да намери пътя към Бога?

Дороти Хейвърбъш (Охайо)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ С МЛАДЕЖИ В РИСК.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply