Бъди светлина

Прочит: Йоан 1:1-9

 

„И когато запалят светило, не го слагат под шиника, а на светилника и то свети на всички, които са вкъщи.“

(Матей 5:15)

 

Веднъж наблюдавах как изгаря една свещ на кухненската маса. Фитилът ѝ се топеше и скоро щеше да се скрие във восъка. Огънят щеше да изгасне. В същото време се сетих за две свещи от нашата  рождествена декорация. Те бяха нови, но купени преди години. Мама ги слагаше на централно място всяка година, но никога не ни позволяваше да ги запалим. Всъщност, те никога нямаше да изпълнят своето предназначение.

И с християните може да се случи същото. Можем да знаем всичко за Библията, да заявяваме уверено своята вяра, но ако не прилагаме тази своя вяра на практика, приличаме на свещите от украсата. Такава вяра не свети. Тя заприличва на светило, което е скрито, и не изпълнява своята основна функция: да занесе на онези, най-малките, светлината и надеждата, към което ни призовава Христос (вж. Матей 25:40).

Във всеки момент от живота си можем да чуем Христовия призив да бъдем Неговите ръце и нозе в този свят, като служим на хората в нужда, където и да ги срещнем.

 

Молитва: О, Боже, помагай ни да осъзнаем наново причината, поради която Ти изпрати Исус в този свят. Помогни ни да Го посрещнем в живота си с вяра и да Му служим с думи и дела. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще свети моята светлина днес?

Флойд Туили (Мериленд)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ В ЦЪРКВАТА.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply