Бъдни вечер

Прочит: Матей 10:1-8

 

„Сърце чисто сътвори в мен, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мен.“

                                                                                      (Псалм 51:10)

 

Водих рождественото богослужение в една църква в Южен Уелс. След края на службата отидох на вратата, за да поздравя хората. Един млад и добре облечен господин с дълга руса коса ми подаде ръка, като ме нарече „господин Мак“. Аз не го познах, но той каза: „Да не би да сте ме забравили? Бях най-палавото момче във вашия библейски клас в гимназията“. Аз си спомних и го нарекох по име. Поговорихме и той ми каза, че се радва да ме срещне отново. Разказа ми, че когато е решил да последва Христос, е започнал да ходи на църква и е станал секретар на християнската организация в неговия университет. Поздравих го за неговото решение и му пожелах успех както в университета, така и в християнския му път.

В онзи ден научих важен урок: никога не знаем какво ще се случи с хората, които чуват Божието слово. Нека споделяме библейското послание и да се надяваме Бог да използва нашите усилия, за да достигнат хората до Него и да Му се посветят.

 

Молитва: Боже на милостта, помагай ни да видим възможностите, които Ти виждаш в хората, и да бъдем за тях добър пример. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще благодаря на някой, който ме е водил във вярата.

Джим Маклийн (Австралия)

 

Да се молим за: МЛАДИТЕ ХОРА, КОИТО ЧУВАТ БОЖИЕТО СЛОВО.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply