Бъдни вечер

„А Той им каза: Защо Ме търсите? Не знаете ли, че трябва да бъда на разположение на Своя Отец?“

                                                                                   (Лука 2:49)

 

Аз съм баща на осем деца, тъй като и аз, и съпругата ми имаме деца от предишни бракове. Да си втори баща или втора майка, често е трудно. И двамата сме чували думите: „Ти не си ми баща“, „Ти не си ми майка“, „Не съм длъжен да те слушам“. Но въпреки тези проблеми семейството ни е задружно и премина през много изпитания. Ние знаем, че Божията милост е много по-силна от развода и разбитите взаимоотношения, затова Христос е в центъра на нашия живот.

Осъзнаваме, че Бог чрез Исус Христос избра да дойде на света в семейство като всяко друго, и това ни дава надежда. В днешния прочит е засвидетелствана една съвсем човешка ситуация от живота на малкия Исус. Мария и Йосиф изгубиха сина си в Йерусалим. Търсиха го в продължение на три дни и накрая го намериха, но не вкъщи, а в храма. Мога да си представя какво е почувствал Йосиф, когато Исус им е казал: „Не знаете ли, че трябва да бъда на разположение на Своя Отец?“.

Тази история ми напомня, че Бог е Отец на всички нас. Благата вест е, че Христос живя между нас, в семейство като нашите и умря, за да плати цената за нашите грехове. Чрез Неговата жертва всички сме едно семейство и можем да наречем Бога свой Отец.

 

Молитва: Небесни татко, благодарим Ти, че чрез Христос ние всички сме едно семейство. Амин.

 

Мисъл за деня: Всички ние сме Божии деца.

Майкъл Бек (Флорида)

 

Да се молим за: СЕМЕЙСТВАТА С ВТОРИ БРАК.

 

 

© 2014 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply