Баща, който вдъхва смелост

Прочит: Исус Навин 1:1-9

„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и до не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш.“
(Исус Навин 1:9)

Когато бях на седем години, с по-малкия ми брат играехме близо до семейния магазин за дрехи. Изведнъж един побойник дойде и започна да ми удря шамари и да ме блъска по главата. Бях ужасèн. Отидох при родителите си, но понеже беше най-натовареният час в магазина, те ме отпратиха. Обиден и наранен, седнах в един ъгъл и заплаках.
Вечерта татко забеляза, че се държа различно. Попита ме какво става и аз му разказах всичко. Той ме успокои и ми каза, ако момчето дойде отново, да го предупредя, че ще извикам баща си. Страхът ме напусна и се почувствах като лъв, възвърнал силите си.
На следващия ден зачаках момчето. Когато му казах, че ще извикам баща си, то избяга.
Сега самият аз съм баща и децата ми ме търсят за помощ. Когато аз съм в беда, търся помощ от своя небесен Баща. Той ни обещава винаги да е с нас и да ни пази. Това ми дава сила и знам, че мога да се обърна към своя Отец за смелост и утеха.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че си на наша страна и ни утешаваш, когато сме в беда. Води ни със Своята сила. Амин.

Мисъл за деня: С Господ мога да се изправям пред предизвикателствата смело.
Дейвид Ливингстън (Индия)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е БИЛ ТОРМОЗЕН.

Остави коментар

Live Reply