Бащинска радост

Прочит: Софония 3:14-17

 

„Защото Господ има благоволение към народа Си; ще украси кротките с победа.“

(Псалм 149:4)

 

Аз съвсем скоро станах баба и много обичам да наблюдавам сина си с неговата малка дъщеричка. Погледът му блести, а усмивката му е до ушите. Дори когато тя повърне на ризата му или изцапа панталоните му, той я прегръща и смеейки се, ѝ казва: „Някой направи беля!“.

Моят баща не винаги е бил нежен с мен. Аз понякога го гушках, но в други случаи ме беше страх от него. Земните бащи не са съвършени. Някои обичат много децата си, други не им обръщат внимание, тормозят ги или дори ги изоставят. На мен понякога ми е трудно да се обръщам към Бога като към баща. Тъй като съм полагала много старания да се харесам на земния си баща, сега чувствам непрестанна необходимост да се харесам на Бога.

Синът ми е пример за мен. Когато гледам него и моята внучка, виждам правилен, библейски модел за бащинство. В Софония 3:17 се казва: „Господ, твой Бог, е сред теб… ще се успокои в любовта Си; ще се весели за теб с песни“.

Представете си как Бог се радва с песни заради нас! В Псалм 18:19 е казано: „избави ме, защото имаше благоволение към мен“. Можем да се доверим на небесния си Баща без страх. Няма нужда да се опитваме да Му се харесаме. Можем да Му кажем всичко. Бог ни обича и се радва за нас. Тази огромна Божия любов ме кара да се усмихвам всеки ден.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че се радваш за нас. Нека животът ни отразява тази радост. Амин.

 

Мисъл за деня: Как ще отговоря на Божията радост за мен?

Джейн Райд (Орегон)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО СА ПОДЛОЖЕНИ НА ТОРМОЗ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply