Бащинство

Прочит: Матей 1:18-24

 

„И вие, бащи, не дразнете децата си, а ги възпитавайте в учение и наставление Господне.“

                                                                            (Ефесяни 6:4)

 

Докато гледах представянето на Рождествената сцена, което младежите от църквата направиха, се замислих за Йосиф. Когато си представих как ангелът му се явява и му казва да приеме Мария като своя жена и да нарече сина ѝ Исус, си помислих: Исус се нуждаеше не само от майка, но и от земен баща.

Винаги съм подценявал ролята на Йосиф в земния живот на Спасителя, но Бог във великата Си милост бе промислил и за добър земен баща на Исус. А бащинството е много важна роля и огромна отговорност!

Аз съм доброволец в едно християнско служение с бездомни и зависими от дрога мъже. Повечето от тях имат едно и също минало: били са отгледани в домове, в които бащата или изобщо е липсвал, или е бил алкохолик или наркоман. Животът на тези хора се е объркал донякъде защото бащите им са ги изоставили. Една от темите, които използваме при работата с тях, е какви са библейските принципи на бащинството. Искаме тези от тях, които имат деца, да станат добри бащи.

Всяко дете заслужава добър баща. Ако Исус, Божият Син, се нуждаеше от бащина грижа и напътствия в този свят, то колко повече се нуждаем ние!

 

Молитва: Милостиви Боже, молим се за бащите. Помогни им да осъзнаят колко важно е да бъдат добър пример за своите деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще благодаря за добрите примери за бащинство, които съм виждал в живота си.

Уейни Грийнауолт (Илинойс)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, ЧИИТО БАЩИ СА ЗАВИСИМИ ОТ НАРКОТИЦИ ИЛИ АЛКОХОЛ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply